blog dans 2

Cred ca in viata lucrurile se intampla cu un scop, intr-o ordine a firii si exista momente ce te asteapta sa vii si oameni care asteapta sa-i intalnesti sau lucruri pe care sa le descoperi.

Facultate, master, program Erasmus cu Franta, pe scurt am plecat in Nancy pentru 6 luni, alaturi de 2 prietene pentru a face un semestru de master acolo. Intamplarea a facut ca intr-o seara sa descoperim din intamplare Punto Latino, barul meu de suflet, punctul 0 al calatoriei mele de dansator. Nu pot sa uit nici acum micutil ring de dans aflat la subsolul barului Punto Latino intunecat si totusi luminat de cateva luminite colorate si energia dansatorilor.

Nu am putut sa ma misc prinsa parca in mirajul acelor dansuri rupte din filme precum Dirty Dancing! Era o lumea care m-a fascinate pe loc si am hotarat sa invat sa dansez precum ei. Ne-am facut prieteni din toata Africa, dansatori ce ne-au prezentat ABC-ul latino: basii de baza de salsa, bachata si kuduro. Si asa a inceput totul!

Am revenit in tara dar gandul meu a ramas acolo si m-am intors cu inima plina de emotie in momentul in care deja stiam sa dansez. A fost si va fi mereu o validare a pasiunii mele pentru dans si totodata o reintoarcere la origini.

Nu voi uita niciodata primii pasi de dans pentru ca viata mea s-a schimbat complet de atunci: prieteni noi, oameni inspirationali, evenimente diverse, seri de dans, cursuri, pasiunea de a preda si de a oferi mai departe minunata lume a dansului!

Ana-Maria Stoica