blog dans 3

Dansul este un domeniu atat de vast incat reprezinta o resursa nesfarsita de miscari, muzica, interpretare si stil. Prin urmare, un dansator ar trebui sa fie intr-o cautare constanta de informatii, de mentori si oameni inspirationali care sa-I dezvolte stilul de dans.

Exista mai multe modalitati prin care un dansator isi poate imbunatati calitata dansului:

  1. Cursuri de dans – cursurile de dans sunt structurate pe mai multe etape (incepatator, intermediar, avansat) din prisma nivelului de informatii oferite si calitatii miscarilor, si reprezinta sursa imediata si eficienta pentru dezvoltarea unui dansator. Interactiunea cu profesorii sau colegii de curs ofera dansatorului un context social si confortabil in care acesta reuseste sa se exprime prin dans.
  2. Practice – fie ca este un practice party la studio sau o iesire in club, dansul alaturi de alti parteneri necunoscuti sau colegi de la alte scoli de dans are un efect pozitiv pentru dansatori deoarece ofera experiente diverse si interactiuni inedite atat cu partenerii de dans dar si cu muzica, dj-ul, luminile sau atmosfera din club.
  3. Workshop-urile – clasele intensive avand o anumita tema de dans, fie un stil (cha cha, kizomba, salsa), fie o abordare (masculin vs feminin, salsa on1 vs salsa on2) sunt o buna oportunitate de a invata lucruri noi sau de a aprofunda anumite elemente sau stiluri.
  4. Cursuri private – sunt clasele intensive 1 la 1, profesor – dansator, in care timpul si atentia se concentreaza pe o anumita persoana sau cuplu pentru a insista asupra unor elemente predate la cursuri sau invatarea unor paternuri si coregrafi.
  5. Festivalurile – evenimentele locale, nationale sau internationale la care participa de obicei cateva sute de dansatori reprezinta un pas important pentru cei care vor sa isi imbunatateasca calitatea dansului, deoarece acestia au acces la un alt tip de format de curs (workshop) pentru diverse niveluri, sustinute de oameni din comunitate sau din afara. Petrecerile din cadrul festivalurilor sunt o modalitate de a dansa alaturi de foarte multi dansatori si de a avea experiente si emotii diverse.